Rustløser/ fører utvikling- kjært barn har mange navn :)

Rustløser/ fører utvikling- kjært barn har mange navn :)

JIPPI, SESONGEN ER I GANG! OG VI SKAL UT PÅ VEIENE OG PUSSE RUST

Rustløser/ fører utvikling- kjært barn har mange navn. Men uansett hva det heter, er målet det samme- å gjøre deg som MC- fører flinkere og tryggere på sykkelen. Det er og mange aktører bak disse kursene som:

-Senior MC

- Førerutvikling.no

- MCkurs.org

- Bikeport 

Alle aktørene har med seg egne instruktører på kurs som enten er kjørelærere på MC, eller har annen relevant bakgrunn. Det arrangeres kurs på så godt som hele landets baner! Når det kommer til pris, kan det variere hos de forskjellige aktørene. F.eks Senior MC får støtte fra Samferdselsdepartementet for å arrangere kurs, og kan dermed holde deltager avgiften lav. Jeg tok lappen i 1991. Kjørte så i noen år, stiftet familie, og solgte sykkelen. Var helt borte fra kjøring i 22 år, men da mannen min kjøpte seg sykkel igjen måtte jeg og handle! Har kjent på suget hver vår uten sykkel, og nå var det på tide igjen.

Men du for en nedtur! Prestasjonsangsten var ikke til å legge lokk på, og all kjøreteknikk var fastrustet… Alt jeg trodde jeg kunne, satt fast innfor kjøreutstyret, og følelsen var heller dårlig. Jeg var lei meg, og følte at dette er ikke lenger var for meg. Skal og nevnes at det er få som slår meg i krisemaksimering. Min mann grublet og var nok litt bekymret han også, han gjorde nokon søk på nett. Så nevnte han forsiktig at han hadde funnet noen kurs han hadde meldt oss på - med NAF MC og Senior MC. Nå ble det sånn at han ikke kunne være med på disse kursene selv, så jeg møtte opp første kveld med Senior MC på Reve Gokartbane alene. Jeg kom meg gjennom kvelden. En av instruktørene har fortalt meg i ettertid at han var greit bekymret når han så hvor stiv og redd jeg var, men han ga meg ikke opp. Neste kveld var det kjøring på fastlagt rute med oppgaver, i regi NAF MC. Etter to hele kvelder med kjøring, var jeg ganske så lemlestet og utslitt. Men jeg satt igjen med tre gode følelses- mestring, mestring og mestring + et STORT smil.

Litt fakta rundt dette med banekjøring kan du lese om i linkene her:  https://www.seniormc.no/images/rogaland/2023-Invitasjon-til-kurs.pdf 

https://www.naf.no/her-finner-du-naf/mc-klubber/naf-mcjaren/trafikksikkerhetskurs/

https://bikeport.no/kurs-trackdays/ 

Man kjører med den sykkelen man har. Det er tross alt den man skal bli enda mer kjent med. Det blir satt sammen grupper etter ferdigheter. Har man havnet i feil gruppe, blir man flyttet. Man trenger absolutt ikke kjøre fort. Det går helt fint å kjøre i den farten man er komfortabel i. Men det er viktig å bli kjent med hvor fort man KAN kjøre, og da er banen en glimrende arena til å teste egne grenser på og få større sikkerhetsmarginer. Hvor stort handlingsrom trenger du? På en bane er det ingen forstyrrende trafikk alle passer på seg selv, og kjører i samme retning. Dette gir en glimrende mulighet til å flyte rundt, og bli bedre kjent med sykkelen. På alle kursene blir det gjennomført forskjellige kjøretekniske øvelser. Hver enkelt får tilbakemelding med tips og oppgaver i hver øvelse.  Man treffer andre som har samme interesse, som og kan være motiverende. Uansett hvilket nivå man er på, eller hva slags sykkel man kjører, vil disse kursene kunne bidra med noe.

- DET ER LITEN DELTAGELSE AV DAMER PÅ KURSENE! Det første året tilbake i salen, ble avsluttet etter 2 banekjøringer med Senior MC på Reve, 1 kveld på veien med NAF MC, 1 uke MC ferie i Norge, og mange kjekke småturer. Andre året hadde jeg 2 banekjøringer med Senior MC på Reve, 1 med WIMA, 1 på Motorsenter Norway i Sokndal med Senior MC og 1 med Bikeport. Flere både lengre og kortere turer på vestlandet ble det og. I skrivende stund står jeg på 1 banekjøring på Reve med Senior MC, 3 hele dager på Motorsenter Norway med Bikeport, og får jeg anledning kjører jeg en kveld med NAF MC og. Jeg har og kjøpt meg en til sykkel, så litt start fra scratch bli det igjen. Jeg får av og til spørsmål om hvorfor jeg gjør dette. Fordi det gir meg så mye. Å kjøre sykkel på bane og bare tenke på seg selv, gir en ro som er gull verdt til å bli kjent med sykkel og egne ferdigheter, for resten av sesongen. Å gå gjennom de tekniske øvelsene årlig kan og være ganske motiverende inn i sesongen. Har ennå ikke truffet noen på disse kursene, som ikke nevner mestring. Jeg blir en litt bedre MC-fører for hvert kurs, og har gjort det til en obligatorisk bit av det å kjøre sykkel. Jeg kan ennå krisemaksimere litt, handlingsrommet mitt er nok litt større enn hos de fleste, men mine sikkerhetsmarginer er og blitt større. Så jenter- kom dere på kurs, det er bare gøy.

- Sunniva

Tilbake til bloggen

1 kommentar

Hei, jeg heter Nira Shalom, og jeg vil dele den gode nyheten om hvordan jeg fikk min eks-kjærlighet tilbake med verden. Jeg ble knust da kjærligheten min forlot meg for en annen jente forrige måned. Imidlertid introduserte en venn meg for Baba Wale da Wiseman, den store budbringeren. Jeg fortalte om problemet mitt til Baba Wale, og forklarte hvordan min eks-kjærlighet forlot meg og hvordan jeg trengte en jobb i et stort selskap. Han forsikret meg om at jeg hadde kommet til rett sted, hvor jeg ville få hjertens lyst uten bivirkninger. Han fortalte meg hva jeg skulle gjøre, og etter å ha fulgt instruksjonene hans, ringte min kjære meg i løpet av de neste 2 dagene og ba om unnskyldning for å ha forlatt meg før. En uke senere innkalte ønsket firma meg til intervju for stillingen som veileder. Jeg er henrykt over å dele med verden hvordan Baba Wale hjalp meg med å oppfylle mitt hjertes ønske. Baba Wale er en spesialist på alle slags trollformler og god magi. Hvis du trenger noen form for hjelp, vennligst kontakt Baba Wale på babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +2348136951551

Takk meg senere!
nira shalom

Legg igjen en kommentar