Ny på motorsykkel

Ny på motorsykkel

Eg var ein av dei siste som tok oppkøyring på motorsykkel på Forus i november 2022, å ta motorsykkel lappen er en gammal drøym eg har hatt sidan eg var liten.

Mannen min sa at eg måtte vær i 40 års krisa når eg sa eg ville ta motorsykkel lappen. Mitt svar var ja kanskje det. Men når ein får svar på at celleprøvene ikkje er fine, kombinert med at en får meir fritid pga. ungane er større og økonomien er god. Så kvifor ikkje, me lever tross alt bara ein gong!

Teorien tok eg i smug, og dei første køyretimane begynte eg med utan at nokon viste om det. Eg sleit med å holde det skjult. Smilet blei jo større og større når eg kom på jobb etter køyretimar. Alle lurte på kva det var eg gjekk å gliste av! Den frihets følelsen en får av å kjøre er bare heilt magisk og vanskelig å skjule!

Så kom dagen da Arne (verdens beste kjørelærer) sa at nå var det best at eg kjøpte egen sykkel slik eg fikk mest mulig egentrening mellom køyretimane. Da måtte eg involvere meir kunnskapsrike personar. For det er ikkje bare bare å kjøpe motorsykkel. Det er ganske fasinerende å høyre på arbeidskollegaer sitte å diskutere seg imellom om kva sykkel eg burde ha. Som om eg ikkje hadde noko eg sko sagt. Men eg fant tidleg ut at desse karane vet kva dei snakke om, så eg sa mine behov som var:

  • Kunne ha føtene godt planta i bakken
  • Ikkje for tung
  • Rund lykt
  • Ikkje racing/kåpe

Ut i frå disse krava, så fant Endre (arbeidskollega) ein superfin Yamaha FZ600 til meg. Lenge trudde eg at eg hadde kjøpt ein Honda, fram til en gutt sa at utifrå merket på sykkelen så var det ikkje det… jaja.. eg kan i vertfall skiltnummeret!

 

Så koss fant eg, og koss vart eg en del av FAAB.MC lurer dere kanskje på? Hansker er svaret! Å ha dei rette køyrehanskene er alfa og omega! Eg klaga til Arne at eg følte at eg ikkje fekk heilt til finpussen på gass og giring. Det var noko som ikkje stemde. Så seier Arne: Du har jo alt for store hanskar, du må kjøpe nokon mindre som passer betre til hendene dine. Ja, det var jo eit lett løyseleg problem tenkte eg.  Eg var innom flere butikker som solgte mc utstyr, men ingen hadde hansker som passa mine hender. Enten var dei for store eller barnestørrelser som var for små.

Da var det til å google, pleier sjelden handle på nett, men må eg så må eg. Det første eg lærte var at eg aldri skal google dame+mc eller damer på mc. Det var i vertfall ikkje det eg leita etter!

Så dukket Faabmc opp som et treff. Eg såg at dei holdt til i Time kommune. Eg sendte ein Messenger melding at eg var på leit etter hanskar, og om eg kunne komme å prøve nokon sjå dei. Elise var kjapp med å svare at eg bare kunne komme innom. Sjå Elise så fekk eg så god service at ho har blitt ein rollemodell! Ein må oppleve ho for at dere skal forstå kva eg meiner,  og dei som har møtt henne veit kva eg snakkar om! Eg fant hanskar, vi drøste mye om motorsykkel, friheta og lo mye.

Etterpå så følgte eg dei både på Instagram og Facebook. Så la dei ut ei annonse at dei søkte etter nye jentekrefter. Da måtte eg ta kontakt å sei at dette ville eg være med på. Felles interesser og flotte folk/damer.

Eg har ikkje angret eit sekund etter eg vart med i flokken!  Visjonen og måla til FAAB.MC er noko eg brenn for. OG i tillegg kan ha det kjekt, sosialt og køyre ilag er heilt magisk! Gler med til sesongen skal starte opp skikkeleg!

 

- Siv Renate

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar